tirsdag 25. mars 2008

-"Mannen som elsket Yngve"

Kjærlighet utenom det vanlige!
Fredag før påskeferien dro hele 1sta på kino for å se
Dette er en film som hovedsakelig bygger på kjærlighet, usikkerhet, politikk og hvordan ungdom påvirkes av samfunnet de lever i.
Filmen er regissert av Stian Kristiansen og produsert av Yngve Sæther i år, altså 2008.
Hovedrolleinnhaverne er Rolf Kristian Larsen(Jarle Klepp), Ole Christian Ertvaag, Ida Elise Broch og Artur Berning.
Selve filmen handler om Jarle Klepp, en vellykket gutt som går på skole og er aktiv på fritiden. Han har en kjæreste som heter Kathrine og er med i et band som kaller seg "Mathias Rust band", som består av han og noen kompiser.
Til å begynne med er Jarle svært så opptatt av både Kathrine og bandet, og alt annet står i andre rekke. Utover i filmen skjer det noe som snur livet til Jarle opp ned.. Det begynner en ny gutt i klassen, ved navn Yngve. Siden Jarle er en grei gutt som bryr seg om de fleste, bestemmer han seg for å bli kjent med denne gutten. Flere ganger etter skolen drar han på besøk til denne nye gutten og blir medhan i hallen for å spille tennis.
Etter en stund viser det seg at det ikke bare er vennskap som bringer de to sammen, men kjærlighet. Begge er svært så betatt av hverandre, og utover i filmen får Jarle sterkere følelser han helt ikke vil inrømme ovenfor de andre i vennegjengen. I stedet støter han Yngve bort, og han får det til å virke som det er han som har skylden i det hele. Som følger av dette får Yngve et sammenbrudd og han blir gjeninnlagt på psykiatrisk avdeling.
Ti år senere kommer Jarle på besøk på sykehuset, og de to finner igjen tonen som da de møttes for første gang...
Jeg syns denne filmatiseringen av Tore Renbergs roman var en god film, og jeg følte at det var lett å henge med i historien til enhver tid. Filmen tar også opp endel aktuelle tema for ungdom, både når det gjelder kjærlighet, usikkerhet og ansvar. Enkelte ungdom i den alderen kan ha vanskeligheter med å finne ut hvem de egentlig er, slik som Jarle, og da er det god å ha venner som er der til enhver tid. Når det gjelder kjærlighet vises dette også på en måte som gjør at en forstår seg på hovedpersonen, noe som gjør at alt opplves som virkelighet.
Selv mener jeg filmen er litt spesiell, men absolutt verdt å se. Akkurat den type film er ikke det som fenger meg mest, men den har noen gode poeng og er underholdene.
Bildet er hentet fra: bt.no

1 kommentar:

Marie sa...

Bra filmomtale! Man ser at du har satt deg inn i hva filmen handler om, og du beskriver hva som skjer veldig bra =)