torsdag 6. mars 2008

-"Er historien du får høre sann?"

Oppskrift på fiasko går ann!

Som de aller fleste vet har Sandvika Videregående nettopp avsluttet sin første revy, ved navn "Oppskrift på Fiasko". Ettersom jeg selv var med, har jeg mange gode minner fra de fem foregående månedene. Ja, helt fra i høst har både skuespillere, dansere, sangere, band og andre medvirkende jobbet for harde livet. Målet var stå sammen om å lage en revy som ville skille seg ut, og som ville vise at her er det potensial ute å går.
Ut ifra venner og bekjente har jeg fått svært god tilbakemelding på revyen, og det virker som om alle har gjort en god jobb. De har selv fortalt at de likte det de så og at de gjelder seg til neste år.
Derimot Aftenposten har nok et litt annet synspunkt på årets Sandvikarevy, noe en tydelig kan se i anmeldelsen. ”Nesten fiasko!” er det første som møter øynene mine. Dette sklir etterhvert over i flere usaklige sitater som: "Har du noen gang opplevd å bli så pinlig berørt på andres vegne at du ikke vet om du skal le eller gråte?" Eller: "Skuespillere som Amanda Haver Mathiesen gjør selv poengløse sketsjer morsomme."
Etter min mening er dette helt på feil. Greit nok at denne ene personen som har i oppgave å vurdere revyen ikke falt for alle poengene, men det er tross alt grenser. En ting jeg da lurer på er hvordan revyen på en måte kunne få så dårlig kritikk fra Aftenpostens kritiker, og samtidig gjøre slik at hele salen spruter ut i latter. Da er det vel heller denne ekeltpersonen det kommer ann på.
Uansett, en forestilling kan aldri være like bra hele veien og det er alltid oppturer og nedturer. Ofte er det noen numre som egner seg best for de litt eldre, mens andre taler til ungdomen, som er den målgruppen vi i størst grad har satset på. En annen ting jeg undres over er hvordan de med så dårlig kritikk kan ha gitt oss en 4-er. Dette er en god karakter på en skolerevy!
Om man sammenligner annmeldelsen til Aftenposten med Budstikkas tror jeg de fleste blir ganske så forvirret. Aftenposten gir en god karakter, men dårlig kritikk med usaklige sitater. Budstikka med andre ord gir oss den samme karakteren, men med en langt bedre kritikk. Selv der er det ting som nevner, men her mer i for av konstruktiv kritikk og med en god begrunnelse.
Alt i alt er jeg uenig i Aftenpostens uttalelse, for dette var en bra revy og jeg lo omtrent hele tiden. Om jeg skulle gitt revyen karakter ville jeg nok ha gitt den en 5-er, men bare vent: Vi kommer igjen!
Og til slutt til jeg takke alle som har vært med på revyen for en flott tid, og for minner jeg aldri kommer til å glemme<3

Ingen kommentarer: